16-12-12

Nieuw boek Phil Bosmans

 boek Phil Bosmans 2012.jpg

Kijk naar de zon!

Uitspraken, statements en onuitgegeven teksten van Phil Bosmans 

Dit boek wil bovenal een blijvend eerbetoon zijn aan ‘mensenvriend’ Phil Bosmans. Phil Bosmans, bij velen gekend als de jarenlange bezieler van de Bond zonder Naam, maar nog zoveel meer. Hoewel hij zichzelf een ‘klein, dwaze ezel’ noemde, was en blijft Phil voor miljoenen mensen over de hele wereld een grote vriend, een groot priester, een groot schrijver, een groot mens!

Peter Ausloos, de samensteller van het boek, verzamelde alle interviews, briefjes, kaartjes, brochures, toespraken en teksten van de man die hij zo bewondert. Uit die rijke schat aan documentatie heeft hij een selectie gemaakt van teksten die voor het brede publiek moeilijk toegankelijk zijn, omdat ze nooit te boek zijn gesteld of zelfs nimmer zijn gepubliceerd. Veel van die teksten zijn geschreven voor een specifieke gelegenheid op een welbepaald moment.

Niettemin hebben ze niet aan actualiteitswaarde ingeboet. Integendeel, ze komen voor wie ze nu leest over als fris en geschreven voor vandaag. Phils beschouwingen over pluralisme of racisme, over armoede of barmhartigheid zouden niet misstaan in de krant van vandaag. Alhoewel de gebeurtenissen of omstandigheden waarvoor ze zijn geschreven, duidelijk zijn gedateerd, is hun inhoud dat allerminst. Het anekdotische van het moment heeft hij duidelijk overstegen. Een verdienste die weinigen kunnen opeisen.

Deze bundel bevat ook diepe spirituele teksten en mijmeringen, die de zoekende mens van vandaag kunnen inspireren. Spreuken en gevleugelde uitspraken zijn er doorheen geweven. De diepe bron van waaruit Bosmans’ eigen spiritualiteit opborrelde wordt ons evenmin onthouden. We krijgen ook een dieper inzicht in zijn persoon door een aantal autobiografische teksten.

Tevens brengen in dit boek zeven prominente ‘getuigen’ een exclusieve hommage aan Phil. Zo schrijft minister van Staat Mark Eyskens: “Het is niet banaal te stellen dat Phil Bosmans een moderne heilige was.”

Uitvoering: paperback; 192 pagina’s, 14,5 x 23,5 cm; ISBN: 978-90-8528-251-8

U kan dit boek bestellen in de Montfort Shop, Diestsevest 55, 3000 Leuven
Tel.: 016 30 82 10 – Fax: 016 29 52 13
E-mail: shop.montfortsite@skynet.be

Prijs: 16,95 euro + 3,25 euro verzendingskosten

10:50 Gepost door Montfortteam in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: phil bosmans, kijk naar de zon!, halewijn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.