24-02-13

Lourdes: een plek om te verlangen dat het hart tot rust komt

En toch is er 'iets' dat miljoenen mensen jaarlijks Lourdes doet bezoeken. "Een vreemd vertrouwde plek bezoeken." Een vreemde plek, want men is er niet thuis. Alles moet worden gevraagd, alles moet worden betaald. Maar ook een vertrouwde plek, want men voelt er zich thuis, zelfs wie er voor de eerste keer komt. "Ik ben hier nog geen 24 uur en ik voel mij al helemaal in de bedevaart opgenomen", zei een bisschop, toen hij na 32 jaar weer voor de eerste keer in Lourdes was."
Het hoeft daarom niet over grootse plechtigheden te gaan. Het volstaat even het grote plein over te steken en de vele honderden mensen op de banken te zien zitten: een babbeltje slaan, een kleinigheid eten of wat water drinken, de menigte gadeslaan, de geuren en kleuren in zich opnemen... genieten.
Wij hebben natuurlijk altijd de neiging hun het geloof te verkondigen, hen over het evangelie te doen nadenken, hen 'wijsheid' bij te brengen... maar het enige dat op dat ogenblik telt, is dat hun hart tot rust komt, dat het ruimte vrij maakt voor de anderen en voor de Andere.
Lourdes, een poort naar het geloof. De poort is allereerst ons eigen hart. Lourdes is een bedevaartsoord, waar de sleur van het alledaagse jachtige leven wegvalt.
Hoe zouden we een (Blijde) Boodschap kunnen aanvaarden, als ons hart al vol is van zichzelf? Eerst ons hart leegmaken, tijd nemen om te leren kijken, luisteren, voelen, smaken... Het is goed zo.
 
Uit: Middelares en Koningin - februari 2013 - blz. 9

Lourdes, Montfort-BedevaartenMet de Montfort-Bedevaarten naar Lourdes:

Dagtrein - HST - 6 dagen .  11 - 16 juli 2013

Vliegtuig - 4 of 5 dagen  .  in de maanden mei, juli, september


Voor alle informatie surf naar www.montfortsite.be  
of neem contact op bij: Montfort-Bedevaarten, Diestsevest 55, 3000 Leuven,
tel. 016-30 82 10 of fax 016-29 52 13 of
e-mail

21:09 Gepost door Montfortteam in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lourdes, montfort-bedevaarten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.