02-03-14

Montfort 1716 - 2016

Het logo van de driehonderjarige herdenking

De leden van het organiserend comité verlangden een eenvoudig logo, om het zo gemakkelijk te herkennen en om het in verschillende kleuren te kunnen weergeven. 

 

- Het belangrijkste element in het logo is het silhouet van de stappende Montfort. Dit element symboliseert van de enerzijds zijn onophoudelijke inzet als missionaris van de Blijde Boodschap en anderzijds zijn eigen spirituele bedevaart naar een volledig toebehoren in geloof en in de eenvoudig van Maria, aan Christus de Eeuwige Wijsheid, 

 

- De omlijningen rond Montfort drukken ons verlangen uit dat de driehonderjarige herdenkingen een herinnering aan het verleden mag zijn én een elan naar een herniewing van ons missionerend engagement en dit naar nieuwe projecten waartoe wij ons vandaag geroepen voelen.

 

- De letters drukken essentiële elementen uit van het driehonderdjarige herdenking: de naam van de persoon (Montfort) en de twee jaartallen.

 

Wij danken allen die bijgedragen hebben met hun suggesties om tot dit logo te komen en een speciale dank gaat naar zuster Claudette Danis FDLS die de creatie van het logo finaliseerde.

G.Madore s.m.m.

Méér informatie kan je lezen op de speciaal hiertoe aangemaakte website (Frans en Engels):

http://www.montfortian.info/tercentenary/

 

20:35 Gepost door Montfortteam in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: montfort 1716 - 2016 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.