08-05-14

De vreugde van het Evangelie - inleiding

logo Montfort.jpgDe vreugde van het Evangelie in de school van

paus Franciscus en van Montfort

Goede vrienden,

Wij willen gevolg geven aan de brief van de Algemene Oversten van de drie montfortaanse congregaties naar aanleiding van het 300ste  herdenkingsjaar van de dood van Montfort.  Zij nodigen ons uit om ons vanaf deze maand op een speciale manier daarop voor te bereiden en graag brengen wij jullie hiervan op de hoogte. In de bijgevoegde documentatie vinden jullie alle uitleg en als jullie dat wensen, kunnen jullie zich aansluiten bij dit initiatief.

Als jullie wensen aan te sluiten bij deze voorbereiding "De vreugde van het Evangelie in de school van paus Franciscus en de h. de Montfort", dan krijgen jullie maandelijks via mail de teksten van de overwegingen.

De Algemene Oversten stellen voor dat het Montfort-jaar zou geopend worden op 24 mei 2015 (Pinksteren).  In België willen wij onze voorbereiding starten tussen de dag van de heiligverklaring van paus Johannes-Paulus II , het feest van Montfort (27 en 28 april) en dat van de zalige Marie-Louise Trichet (7 mei). 

Als jullie wensen mee te doen en dit kenbaar willen maken en/of meer informatie wensen, neem dan contact op met de secretariaat van pater Frans Fabry en klik hier.

De overwegingen zullen ook maandelijks via de blog verschijnen.

Je kan ook hierbij de brief lezen van de Algemene Oversten van de drie montfortaanse congregaties door op deze link te klikken: De Vreugde - Inleiding groepen NL.pdf

Laat ons in gebed verbonden blijven.

 Zr Suzanne Thielens, FdlS           Br. Marcel Ulenaers, SG        P. Frans Fabry, SMM

20:00 Gepost door Montfortteam in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: franciscus, montfort, tricentenaire, herdenkingsjaar |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.